Lege winkels

Datum:       28 augustus 2012

Betreft:       Tijdelijke expositie in de voormalige winkel van Van Bergen

 

Henk van Bergen stelt de voormalige winkelruimte van Van Bergen op de hoek 

Breestraat/Brabantse Turfmarkt, zolang deze ruimte niet verhuurd is,

beschikbaar aan kunstenaars die hier hun werk kunnen exposeren.

Hiermee wordt een positieve impuls gegeven aan de sfeer en uitstraling van de Breestraat wat eveneens goed is voor de voor de gevestigde winkeliers en ondernemers en de stad Delft.

Zaterdag 1 september a.s. om 12:00 wordt de expositie feestelijk geopend.

De expositie bestaat uit:

 ·      

Houtbewerking objecten van Lilian Schiffers.Werken in hout is een passie geworden. een mooi stuk hout dat uitdaagt om vorm te krijgen, werken vanuit een eerste idee of het willen uitbeelden van een gevoel, vormen de basis voor deze beelden.

 ·      

Schilderijen van Judith van Wendel de Joode.Judith wordt voor haar schilderijen vaak geïnspireerd door het Scandinavisch landschap. Zie verder de website: www.judithdejoode.nl

 ·      

Houtdraaikunst en Noorse trollen van Lodewijk van Wendel de Joode.

·      

Schilderwerk van Corrine Bijl. Corrine Bijl maakt krachtige schilderijen veelal gebaseerd op vormen uit de natuur, waarbij het vangen van structuren in acrylverf en mix media een grote rol speelt.

·      

Schilderwerk van Riet Schiffers.

·      

Foto's van Anneke Kappeteijn.

·      

Impressionistische olieverf schilderijen van Babs Voskuil (voorheen galerie in Delft Hippolytusbuurt) en olieverf schilderijen van leerlingen van Babs Voskuil.De leerlingen Karin Heskes, Reno de Vette, en Ron Heskes hebben al zo’n 5 jaar les, de lessen worden gegeven in boerderij de Lindenhoeve in het schilderachtige dorpje  ‘t Woudt.

·      

Schilderijen van de zussen van Babs, Nannie Voskuil en Vera Voskuil.Schilderen is ook hun passie geworden. De  schilderijen hebben een  uitgesproken kleurrijke fantasie.

Na de opening op zaterdag 1 September geeft Lilian Schiffers van 13:00 uur tot 14:00 uur een demonstratie houtbewerking. De vorm ontstaat van uit haar gevoel en wat het hout aan mogelijkheid biedt. Van 13:00 uur tot 14:00 uur is er een demonstratie houtdraaien door Lodewijk van Wendel de Joode.

De expositie zal vervolgens elke zaterdag open zijn van 11:30 uur tot 16:30 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henk van Bergen

06 24 80 40 50 / henkvanbergen@gmail.com